Köszöntjük Pusztafalu község honlapján!
Mester Ferenc verse ekképp kezdődik: "Ahol én születtem..." Ezen sorral köszöntjük most kedves idelátogatóinkat!
Ahol mi születtünk, Pusztafalu, egy a Felső-Hegyközben található törpefalu, ami immáron több évszázados múltra tekint vissza. A hegyközi településekre jellemző, hogy zárt közösségek, melyek megőrzik hagyományaikat, tradícióikat még ebben a felgyorsult világban is.
Reméljük személyesen is megtapasztalják az itteniek vendégszeretetét és a táj felejthetetlen szépségét, melyet honlapunkon keresztül
szeretnénk most Önöknek bemutatni.
Kedvezményezett:
Szögliget Község Önkormányzata
Konzorciumi partner:
Pusztafalu Község Önkormányzata
Projekt címe:
Komplex helyi és térségi turizmusfejlesztés Abaúj-Cserehát térségben
Támogatás összege:
697,75 millió Ft
Támogatás intenzitása:
100%
A projekt tervezett fizikai befejezése:
2026.02.28.
A projekt azonosító száma:
TOP_PLUSZ-1.1.3-21-BO1-2022-00007

A projekt bemutatása

Szögliget Község Önkormányzata és Pusztafalu Község Önkormányzata a TOP_Plusz-1.1.3-21 kódszámú Helyi és térségi turizmusfejlesztés tárgyú felhívásra benyújtott támogatási kérelmére TOP_PLUSZ-1.1.3-21-BO1-2022-00007 azonosítószámmal nyert támogatást konzorciumi formában, melynek célja a megye turisztikai szolgáltatásainak diverzifikálása és a helyi, térségi jelentőségű, turisztikai vonzerőt képező kulturális turisztikai elemek hasznosítása.

A projekt vezérfonalát és komplexitását a mindkét településen létrehozandó új turisztikai attrakciók kialakítása adja meglévő önkormányzat tulajdonában lévő épületek turisztikai hasznosításával. Mindkét településen látogatóközpontként funkcionáló nagyobb befogadó képességű turisztikai tér kerül kialakításra, ahol az állandó és időszakos kiállítások mellett nagy hangsúlyt kap az IT eszközökkel működtetett modern technológiák és látvány-technikák alkalmazása. Az épületek felújítása mellett Pusztafalun a turisztikai attrakció kiegészül egy 1640 méteres turisztikai kerékpárút korszerűsítésével a település központja és az országhatár között.

A komplex projekt befejezésének tervezett dátuma 2026.02.28.

A fejlesztés az Abaúj-Cserehát térség turisztikai jellegének felerősítésére irányul a szolgáltatási paletta minőségi bővítése révén. A Szögliget és Pusztafalu települések komplex turisztikai fejlesztésének célja a helyi és a térségi vendégéjszakák számának növelése és az ott töltött idő minőségi eltöltése. A létrejövő attrakciók bemutathatóságát szolgáló eszközök és immateriális javak beszerzése is megtörténik a projekt keretében, összekapcsolva olyan tartalomfejlesztéseket melyek nemcsak a konzorciumi partnereket kötik össze, hanem a térség tucatnyi turisztikai attrakcióit.

A projekt finanszírozása az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásával, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretén belül valósul meg.

A projektről bővebb információt az alábbi elérhetőségeken kérhetnek:
Szögliget Község Önkormányzata
3762 Szögliget, Kossuth Lajos u. 57.
liget376@gmail.com
Pusztafalu Község Önkormányzata Pusztafalu Község Önkormányzata
3995 Pusztafalu, Fő út 68.
polghivatal.pusztafalu@gmail.com

Információk

Az oldalon található tartalom, beleértve a képeket, cikkeket és kódokat Pusztafalu Község Önkormányzatának tulajdonában állnak. Amennyiben más forrásra hivatkozik, minden esetben megjelölésre kerül az eredeti forrás. A tartalom másolása írásos engedély nélkül szigorúan tilos és jogi következményeket von maga után. Kinézet és kód tomkobettina@gmail.com

Díszpolgáraink

Mester Ferenc
Palágyi Ernő
Soltész Miklós

Elérhetőségek

Pusztafalu Község Önkormányzata
3995 Pusztafalu Fő út 68.
E-mail: polghivatal.pusztafalu@gmail.com
Telefon/Fax: 0647/340030
Facebook: http://facebook.com/pusztafalu3995
www.pusztafalu.hu | Pusztafalu Község Önkormányzatának hivatalos weboldala | Minden jog fenntartva © 2016